Aikido Brabant

Wij zijn een Aikido school en we runnen een webshop voor Aikido artikelen. In deze webshop verkopen wij diverse producten voor het beoefenen van Aikido. Je kunt bij ons een Aikido Gi / Aikido Pak kopen maar ook natuurlijk Aikido Wapens. Daarnaast hebben we ook andere Aikido producten.

De lessen van Aikido Brabant vinden plaats op verschillende locaties. Alle Aikido Brabant docenten hebben zelf al vele jaren ervaring met Aikido. Ze hebben getraind bij meerdere docenten en in meerdere landen zoals Japan en Polen. Natuurlijk ben je met Aikido nooit klaar en daarom trainen zij zelf ook nog meerdere keren per week.

Gerard Kolsteren Sensei Aikido Brabant

Gerard Kolsteren Sensei

Sinds 2002 beoefen ik Aikikai Aikido bij mijn leraar Ruud van Ginkel Shihan van Aikidocentrum van Ginkel. Na het behalen van het diploma voor de Aikido Leraren opleiding Niveau 3 (NOC*NSF rijks-erkend) wilde ik graag een eigen dojo starten. Op dit moment ben ik in het bezit van mijn Sandan (3e dan) en train ik zelf 2 keer per week bij Ruud van Ginkel Shihan. Al enkele keren ben ik in Japan geweest om te trainen bij Shimamoto Shihan van de Shosenji Dojo in Osaka. Daarnaast heb ik ook getraind in de Hombu Dojo in Tokyo. Ook ben ik al vele keren in Warschau, Polen geweest om te trainen bij Pawel Zdunowski Sensei.

Graag wil ik u en/of uw kind(eren) kennis laten maken met Aikido. Aikido heeft mij enorm veel gebracht. In mijn lessen probeer ik de vormen en technieken zo duidelijk mogelijk uit te leggen, toegespitst op het niveau waar de leerling zich op dat moment bevind. Graag gebruik ik tijdens mijn lessen beeldspraak waardoor de leerling door associatie een bepaalde manieren van werken beter onthoudt. 

Aikido Brabant biedt professionele Aikikai Aikido lessen voor kinderen en volwassenen en wij zijn aangesloten bij Aikido Shoryukai Nederland (ASN). Aikido Brabant volgt de lijn van Shimamoto Shihan van de Shosenji Dojo te Osaka, Japan.

Joep Coolegem Sensei

In 1997 ben ik begonnen met Aikido bij Shihan Ruud van Ginkel en train daar tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier. In 2019 heb ik samen met Gerard Kolsteren Sensei de opleiding tot Aikido docent niveau 3 gevolgd en met goed resultaat afgerond. Deze opleiding is NOC*NSF rijks-erkend. Ik ben houder van de Yondan (4e dan) in Aikikai Aikido. Mijn leservaring is ruim en heb op diverse locaties les gegeven waaronder Tilburg, maar ook in Oisterwijk en Haaren. In het dagelijks leven ben ik technisch adviseur op het gebied van revalidatie techniek.  Ik ga me met name bezig houden met de Dojo in Oisterwijk en zal daar de lessen verzorgen samen met mijn goede vriend Gerard Kolsteren. Mijn manier van lesgeven is met veel respect voor elkaar en trainen in een veilige omgeving met de nodige humor.
Ik hoop u snel te mogen verwelkomen in het prachtige Oisterwijk. 

Joep Coolegem Sensei Aikido Brabant