Aikido Hakama Keiko Seido

Vanaf:  180,95

Wil je een Aikido Hakama kopen? Dit model Aikido Hakama is gemaakt van een composiet stof polyester/rayon, een combinatie die deze Hakama van duurzame kwaliteit voorziet. Dit synthetische model is stevig, comfortabel en zeer gemakkelijk te onderhouden dankzij een speciale persbehandeling die de plooien perfect op hun plaats houdt. We raden het aan voor degenen die vaak trainen. Tetron is de stof die het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van een Japanse Hakama voor Kendo, Iaido en Aikido. De stof die we gebruiken is iets dikker en sterker dan de stoffen die worden gebruikt voor gewone Kendo- of Iaido-modellen. Dit is het populairste model van Seido in Japan, vooral voor regelmatige training vanwege zijn duurzaamheid en zeer goede prijs.

 • Merk: Seido
 • Made in Japan
 • Kleur: Zwart of Blauw
 • Materiaal: Tetron (65% polyester / 35% rayon)
 • Krimp percentage: 0%
 • Gewicht (Maat 26): 0,90 kg

 

Heb je hulp nodig met het bepalen van de juiste lengte? Kijk dan deze video:

Verwachte levertijd: Dit artikel wordt speciaal voor jou besteld in Japan. De levertijd kan oplopen tot 3 weken.

Aikido Hakama Keiko van Seido

Wil je een Aikido Hakama kopen? Dit model Aikido Hakama Keiko is gemaakt van een composiet stof polyester/rayon. Een combinatie die deze Hakama van duurzame kwaliteit voorziet. Dit synthetische model is stevig, comfortabel en zeer gemakkelijk te onderhouden. Dit is dankzij een speciale persbehandeling die de plooien perfect op hun plaats houdt. We raden het aan voor degenen die vaak trainen. Tetron is de stof die het meest wordt gebruikt bij de vervaardiging van een Japanse Hakama voor Kendo, Iaido en Aikido. De stof die we gebruiken is iets dikker en sterker dan de stoffen die worden gebruikt voor gewone Kendo- of Iaido-modellen. Dit is het populairste model van Seido in Japan, vooral voor regelmatige training vanwege zijn duurzaamheid en zeer goede prijs.

Intensief gebruik

De algehele vorm van dit model Hakama is bijna identiek aan die van andere modellen. Maar de afwerking verschilt op veel manieren. Dit model is ontworpen voor intensief oefenen en heeft veel versterkte onderdelen. Terwijl de andere Tetron-versie, net als alle andere Seido Hakama, gedeeltelijk met de hand wordt genaaid (Koshiita, zijopeningen en wat inwendig stiksel), is de Keiko Tetron volledig machinaal genaaid. De Koshiita is gemaakt van dik clarino-materiaal (in Japan gemaakt imitatie leer) dat het mogelijk maakt om doorheen te stikken en daardoor de stof rechtstreeks op de plaat te bevestigen. We merkten ook dat de clarino Koshiita comfortabeler is om te dragen dan de dikkere rubberen platen bij het nemen van ukemi (maar ook veel duurder dan rubber).

Hakama banden

De zijopeningen zijn versterkt met een extra stuk stof en de voor- en achterriempjes zijn iets groter dan die van de andere modellen. De plooien worden geperst met een industriële hogedrukpers die de plooien duurzaam fixeert. Dit model is gemakkelijk op te vouwen en te onderhouden en kan met de hand worden gewassen en gedroogd op een hanger (de vouwen vastzetten met wasknijpers) zonder het risico te lopen de plooien te verliezen of de stof te beschadigen.

Met een voorband die 20 cm langer is dan andere modellen, past de Aikido Keiko Hakama op de meeste beoefenaars, waardoor een op maat gemaakte Hakama niet nodig is.
Tot maat 24 -> Rugband: 180 cm / Voorband: 420 cm = tot ~ 90 cm taille
Vanaf maat 24.5 -> Rugband: 200 cm / Voorband: 440 cm = tot ~ 95 cm taille

Zoals al onze Seido Hakama, is dit model volledig gemaakt in Japan (stof, knippen en stikken). De kleur kan bij de eerste wasbeurt iets vervagen.

Borduring in de Hakama

Het is mogelijk om rechtsachter op de heup een borduring te laten aanbrengen. De kosten hiervoor zijn € 24,00. Je kunt kiezen om bijvoorbeeld je eigen naam in het Japans (Katakana) verticaal te laten aanbrengen. Als je kiest voor deze optie, dan zullen wij na de bestelling contact opnemen om de wensen te bespreken.

Houd er rekening mee dat dit product niet aanpasbaar en retourneerbaar is.

 • Merk: Seido
 • Made in Japan, top kwaliteit!
 • Kleur: Zwart of blauw
 • Materiaal: Tetron (65% polyester/35% rayon)
 • Krimp percentage: 0%
 • Gewicht (Maat 26): 0,90 kg

 

Ben je op zoek naar een Aikido school in Noord-Brabant? Kom dan Aikido oefenen bij één van de locaties van Aikido Brabant. Wij volgen de lijn van Shimamoto Shihan uit Osaka, Japan.
Je kunt heel eenvoudig jezelf inschrijven voor een GRATIS proeftraining bij de locatie naar keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aikido Hakama Keiko Seido” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Andere suggesties…