Aikido kan voor leerlingen van basisscholen en middelbare scholen om verschillende redenen interessant zijn:

1. Zelfverdediging:
Aikido is een Japanse krijgskunst die zich richt op zelfverdedigingstechnieken zonder agressie. Leerlingen kunnen waardevolle vaardigheden leren om zichzelf te beschermen zonder anderen schade toe te brengen. Dit kan hun gevoel van veiligheid vergroten.

2. Zelfdiscipline:
Aikido moedigt zelfdiscipline aan. Leerlingen leren respect te hebben voor hun instructeurs en medeleerlingen, discipline in training en geduld bij het beheersen van technieken. Deze waarden kunnen ook in andere aspecten van hun leven worden toegepast.

3. Lichamelijke fitheid:
Aikido is een fysiek veeleisende activiteit die kracht, flexibiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen kan verbeteren. Het kan leerlingen helpen om actief en gezond te blijven.

4. Zelfvertrouwen:
Naarmate leerlingen vorderen in hun Aikido-beoefening, ontwikkelen ze zelfvertrouwen in hun vermogen om fysieke uitdagingen aan te gaan en zichzelf te verdedigen. Dit kan hun algemene zelfvertrouwen vergroten.

5. Mentale rust:
Aikido leert leerlingen niet alleen fysieke technieken, maar ook mentale concentratie en kalmte. Dit kan hen helpen om stress te beheersen en zich beter te concentreren op hun studie.

6. Sociale vaardigheden:
Aikido wordt vaak in groepsverband beoefend, waardoor leerlingen de kans krijgen om nieuwe vriendschappen te sluiten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren ook samenwerken en communiceren met anderen.

7. Cultureel begrip:
Aikido heeft diepe wortels in de Japanse cultuur en filosofie. Het leren van Aikido kan leerlingen blootstellen aan elementen van de Japanse traditie en hen helpen begrip te krijgen voor andere culturen.

8. Conflictbeheersing:
Aikido leert leerlingen niet alleen hoe ze fysieke conflicten kunnen vermijden of oplossen, maar ook hoe ze met conflicten in het algemeen kunnen omgaan. Dit kan nuttig zijn in hun dagelijkse leven en interacties.

Al met al biedt Aikido Brabant leerlingen van basisscholen en middelbare scholen een breed scala aan voordelen, variërend van fysieke fitness en zelfverdediging tot persoonlijke ontwikkeling en cultureel begrip. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op hun onderwijs en persoonlijke groei.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Aikido Brabant - Sensei Gerard doet een Aikido techniek voor

Uitstekend
Gebaseerd op 21 recensies
Natascha de Bruin
Natascha de Bruin
04/01/2023
Leuke lessen, leuke en goede sensei. De kinderen leren er veel en er is ook ruimte voor grapjes.
Benralph Cool
Benralph Cool
29/12/2022
Een heel leuke sport om te doen voor jong en oud. Ik ben samen met mijn zoonbegonnen bij gerard en we waren allebij gelijk verkocht. Gerard geeft goed les. Iedereen krijgt de aandacht en elke les is goed opgebouwd en anders. Daarnaast heeft hij goede humor. Een echte aanrader voor iedereen. En je leert stiekem nog heel veel iedere les en ook zaken die je in het dagelijks leven kunt gebruiken..Kom maar eens kijken zou ik zeggen. Coppele gymzaal op donderdagavond.. Tot dan.
Ruud Roussou
Ruud Roussou
27/07/2022
Een heel mooie en fijne (Aikido) Jo met persoonlijke gravering besteld. Ik ben fijn geholpen met het samenstellen van de gravering. Eveneens snel, goed verpakt en naar wens geleverd. Dank en hartelijke groet, Ruud Roussou 🙏🏽
Edwin Balogh
Edwin Balogh
21/06/2022
Vriendelijke en snelle service.
Erwin van den Berk
Erwin van den Berk
06/06/2022
Heb er een hakama besteld.De service was echt TOP , vragen worden snel en vriendelijke beantwoord en ze denken graag met je mee.De hakama was snel geleverd en natuurlijk een zeer goed prijs kwaliteit verhouding.Een echte aanrader.Gerard bedankt voor alles.
Petra Appelman
Petra Appelman
11/05/2022
Ik heb een Jo besteld maar die bleek niet goed te zijn. Nadat ik had gebeld werd mij een nieuwe toegestuurd, die heel goed was. Ik heb het contact als zeer vriendelijk ervaren met een goede service.
Mark Henderson
Mark Henderson
17/07/2021
Zeer tevreden over mijn gekochte zomerpak Aikido. Goede kwaliteit voor een mooie prijs. Ook het bestellen en de persoonlijke levering verliepen vlot. Ik zou mijn volgende bestelling hier ook plaatsen, aanrader!
Gijs de Zwart
Gijs de Zwart
29/06/2021
Zomerpak aikido gekocht. De stof voelt stevig en degelijk aan. Goede prijs/kwaliteit verhouding. De broek met elastiek ipv een koord maakt het pak ook wat handiger in gebruik. Bedankt Gerard voor de snelle persoonlijke levering 🙂
Filip De Bruyne
Filip De Bruyne
11/06/2021
Ik ben uiterst tevreden van de goede en vlugge service. Zeer kwalitatief materiaal ,mijn favoriet topmerk Seido Dank u Gerard

Contact opnemen

Aikido Brabant
Henriëtte Roland Holststraat 8
5122 CT Rijen
WhatsApp: 06-12721421  
Telefoon: 06-12721421
E-mail: Info@AikidoBrabant.nl

Social media