Wat is Aikido?

Het is een Japanse zelfverdedigingskunst welke is ontwikkelt vanaf 1942 door Morihei Ueshiba. Het is dus een heel moderne krijgskunst, een vorm van zelfverdediging. Het is gecreëerd uit budo elementen van Judo, Jiu-Jitsu en Ken-Jitsu (zwaardvechten). 

Je ontwikkelt jezelf en is er géén competitie element. Doordat er géén competitie bestaat binnen heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op je eigen manier en in je eigen tempo. Er is dan ook geen druk vanuit een groep dat je op een vastgesteld niveau mee moet met de rest. Bij Aikido ligt de ontwikkeling op 3 niveaus: mentaal, fysiek en spiritueel. Het is dus goed voor lichaam en geest. Je komt dan ook tot rust tijdens en na de training. Het energie niveau komt weer omhoog en je wordt lichamelijk en geestelijk soepeler.

Ook hoef je niet sterk te zijn en is het uitermate geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Je kunt het beoefenen op alle leeftijden. Doordat Aikido geen kracht kost is het ook mogelijk dat jong met oud traint en andersom. Het is dan ook een vredelievende verdedigingskunst van waaruit absoluut géén agressie voortkomt. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen en het is gewoon leuk om te doen. Aikido Brabant biedt lessen aan op meerdere locaties in Brabant voor volwassenen en kinderen.

Kom je een GRATIS proeftraining Aikido meedoen?