Wat is Aikido?

Zelfverdediging voor vrouwen, kinderen en mannen

Het is een Japanse zelfverdedigingskrijgskunst. De zelfverdedigingslessen die je leert bij Aikido zijn voor iedereen. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen leren zich te verdedigen tegen één of meerdere aanvallers. Je hoeft niet sterk of groot te zijn om deze krijgskunst te beoefenen omdat we juist geen kracht gebruiken maar juist ontspanning. Om deze reden kan een kleiner persoon zich verdedigen te een groter persoon door gebruik te maken van de juiste techniek en ontspanning. Doordat Aikido geen kracht kost is het ook mogelijk dat jong met oud traint en andersom. Het is dan ook een vredelievende verdedigingskunst van waaruit absoluut géén agressie voortkomt. Het geeft je ook meer zelfvertrouwen en het is gewoon leuk om te doen. Wij bieden lessen aan op meerdere locaties in Brabant voor volwassenen en kinderen.

Ontstaan Aikido

De oorsprong van Aikido ligt in Japan en is ontwikkelt vanaf 1942 door Morihei Ueshiba. Het is dus een heel moderne krijgskunst, een vorm van zelfverdediging. Het is gecreëerd uit budo elementen van Judo, Jiu-Jitsu en Ken-Jitsu (zwaardvechten). Morihei Ueshiba was een man die niet zo groot was. Het verhaal gaat dat hij ooit gezien heeft dat zijn vader in een gevecht terecht kwam met meerdere grotere aanvallers. Zijn vader kwam helaas niet ongeschonden uit de strijd. Dat motiveerde Morihei Ueshiba om een krijgskunst te ontwikkelen waarbij het niet uitmaakte hoe groot of hoe sterk de tegenstanders zouden zijn. Dat is uiteindelijk Aikido geworden. Door te ontspannen, uit de aanvalslijn te stappen en een balansverstoring te weeg te brengen bij de agressor, wordt het mogelijk om de aanvaller te sturen en te controleren.

Ontwikkel jezelf met Aikido

Bij ons zijn er geen wedstrijden. Een Aikidoka verdedigt alleen maar. Een wedstrijd tussen 2 Aikidoka’s zou heel saai zijn, beide bleven wachten totdat de ander zou aanvallen. Doordat er géén competitie en wedstrijden bestaan binnen Aikido heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen op jouw eigen manier en in jouw eigen tempo. Er is dan ook geen druk vanuit een groep dat je op een vastgesteld niveau mee moet met de rest. De ontwikkeling op 3 niveaus: mentaal, fysiek en spiritueel. Het is dus goed voor lichaam en geest. Je komt dan ook tot rust tijdens en na de training. Het energie niveau komt weer omhoog en je wordt lichamelijk en geestelijk soepeler. Je ontwikkelt jezelf op jouw manier en op je eigen tempo.

Ben je op zoek naar zelfverdedigingslessen? Aikido is een ideale zelfverdediging voor vrouwen, kinderen en mannen.
Kom je een GRATIS Aikido proefles Aikido meedoen?

Kom jij Aikido eens proberen?

Het is gratis en helemaal vrijblijvend!

Natascha de Bruin
Natascha de Bruin
04/01/2023
Leuke lessen, leuke en goede sensei. De kinderen leren er veel en er is ook ruimte voor grapjes.
Benralph Cool
Benralph Cool
29/12/2022
Een heel leuke sport om te doen voor jong en oud. Ik ben samen met mijn zoonbegonnen bij gerard en we waren allebij gelijk verkocht. Gerard geeft goed les. Iedereen krijgt de aandacht en elke les is goed opgebouwd en anders. Daarnaast heeft hij goede humor. Een echte aanrader voor iedereen. En je leert stiekem nog heel veel iedere les en ook zaken die je in het dagelijks leven kunt gebruiken..Kom maar eens kijken zou ik zeggen. Coppele gymzaal op donderdagavond.. Tot dan.
Ruud Roussou
Ruud Roussou
27/07/2022
Een heel mooie en fijne (Aikido) Jo met persoonlijke gravering besteld. Ik ben fijn geholpen met het samenstellen van de gravering. Eveneens snel, goed verpakt en naar wens geleverd. Dank en hartelijke groet, Ruud Roussou ??
Edwin Balogh
Edwin Balogh
21/06/2022
Vriendelijke en snelle service.
Erwin van den Berk
Erwin van den Berk
06/06/2022
Heb er een hakama besteld.De service was echt TOP , vragen worden snel en vriendelijke beantwoord en ze denken graag met je mee.De hakama was snel geleverd en natuurlijk een zeer goed prijs kwaliteit verhouding.Een echte aanrader.Gerard bedankt voor alles.
Petra Appelman
Petra Appelman
11/05/2022
Ik heb een Jo besteld maar die bleek niet goed te zijn. Nadat ik had gebeld werd mij een nieuwe toegestuurd, die heel goed was. Ik heb het contact als zeer vriendelijk ervaren met een goede service.
Mark Henderson
Mark Henderson
17/07/2021
Zeer tevreden over mijn gekochte zomerpak Aikido. Goede kwaliteit voor een mooie prijs. Ook het bestellen en de persoonlijke levering verliepen vlot. Ik zou mijn volgende bestelling hier ook plaatsen, aanrader!
Gijs de Zwart
Gijs de Zwart
29/06/2021
Zomerpak aikido gekocht. De stof voelt stevig en degelijk aan. Goede prijs/kwaliteit verhouding. De broek met elastiek ipv een koord maakt het pak ook wat handiger in gebruik. Bedankt Gerard voor de snelle persoonlijke levering 🙂
Filip De Bruyne
Filip De Bruyne
11/06/2021
Ik ben uiterst tevreden van de goede en vlugge service. Zeer kwalitatief materiaal ,mijn favoriet topmerk Seido Dank u Gerard

Contact opnemen

Aikido Brabant
Henriëtte Roland Holststraat 8
5122 CT Rijen
WhatsApp: 06-12721421  
Telefoon: 06-12721421
E-mail: Info@AikidoBrabant.nl

Social media